Mit jelent visszakapni fogaink épségét?

2018. 05. 09.

Nagyon szeretjük a komplikált eseteket, mert igazi szakmai kihívást jelentenek. Ezek közé tartozik Ibolya kezelése is, akinek egy teljes alsó és felső fogpótlással segítettünk visszanyerni fogai épségét, és ezzel visszaadni megannyi már-már elfeledett élményt...

Azzal a panasszal érkezett hozzánk, hogy fáj az egyik örlőfoga, így valószínűleg ki kell azt húzni. Valóban a fájdalom mindig a leginkább intő jel és esetében sem maradt más megoldás, már nem tudtunk javítani a meglévő fog szerkezetén úgy, hogy az tartós és funkcionalitásában is megfelelő legyen, így az eltávolítás mellett döntöttünk.

Ezen felül a fogazatban voltak már meglévő hidak, amik túlhordott állapotban voltak már, sem funkcionalitsukban, sem esztétikumban nem feletek meg Ibolya elvárásainak. Ezen felül az ő esetében kezelnünk kellett egy mélyharapást is (amikor a felső metszőfogak éle 2-3 mm-nél nagyobb mértékben fedi az alsó metszőfogakat). Ezt azért fontos megemlíteni, mert a mélyharapás kezelésének hiányában traumás ínygyulladás és fogágykárosodás is felléphet idővel. Emellett pedig sokszor kellemetlen érzetet is okoz.  

Végül Ibolya esetében a cirkon körhíd mellett döntöttünk az alsó és a felső fogsoron egyaránt. A részletes kezelési tervben megbeszéltük a pácienssel, hogy azért javasoljuk neki ezt az anyagot, mert említette, hogy kismértékű fémallergiája van és a cirkon fogkorona anyaga cirkónium, mely fémmentes,  kemény és kiemelkedően terhelhető természetes ásvány. Szerkezetének köszönhetően erősebb a fémnél és a porcelánnál, mely hálás tulajdonság harapásnál és rágásnál.

A kezelés mindössze néhány hetet vett igénybe, melyet követően Ibolya teljes mértékben elégedett volt az eredménnyel. A  cirkon korona szélei pontosan illeszkedtek, így tökéletesen zártak, maga a korona pedig hibátlan esztétikai megjelenést biztosít. Szín tekintetében a kezelés minden alkalmával megnéztük a dokumentáltuk a pontos fogszínt, hogy az eredeti fogszínnel megegyező fedést alakítsunk ki a koronáknál is. A cirkont azért is szeretjük, mert tökéletesen átereszti a fényt, ezzel élethű hatást biztosít, illetve nem jelenik meg rajta idővel sem matt, élettelen hatás, vagy akár a szürke korona szegély, mely zavaró lehet főként elöl lévő fogak esetében.

Kérjen időpontot és legyen Önnek is Ibolyáéhoz hasonló gyönyörű és magabiztos mosolya!

Hívj minket a +36 30 938 1668-as számon! 

KLIKKELJ IDE AZ ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSHOZ!További cikkek

KavicsDental
2018. 05. 08.

Céline gyönyörű mosolyának története

Céline, egy régóta a Kavics Dentálba járó páciensünk, Petra legjobb barátnője. Sok közös van bennük, amikből egyet kiemelnénk az eset hátterének megindoklására, ez pedig az, hogy mindketten imádják a kávét. Ez akár napi 3-4 kávét is jelent.
tovább
KavicsDental
2018. 02. 26.

Csatlakozz Te is az elit klubhoz!

Tom Cruise, Angelina Jolie, Harry Herceg, Serena és Venus Williams, a Hermionét alakító Emma Watson… mi a közös bennük, azon kívül, hogy mind híresek és szépek? Hát persze...! A fogszabályozás, méghozzá rögzített készülékkel!
tovább
KavicsDental
2018. 01. 19.

Volt egy álmunk… megvalósult! Mi változott a Kavics Dentalban?

Volt egy álmunk… Egy olyan családi fogászatot felépíteni, melyben rendezett körülmények között, megfelelő felkészültséggel, a családtagjainkkal közösen dolgozhatunk a pácienseinkért.
tovább


Kérjen időpontot a Kavics Dentalba!