Intraorális scanner és digitális lenyomatvétel

A digitálizáció az élet minden területén nélkülözhetetlen, így a fogászatban is.  Évről évre jelennek meg újdonságok, mi ezekkel igyekszünk folyamatosan lépést tartani. Az idei évben a Kavics Dental rendelőnkben bevezettük a digitális lenyomatvételt, ehhez a Medit i600 intraorális scannert választottuk. Fő célunk a pácienseink kényelmének és a kezelések hatékonyságának a maximalizálása. Ennek az innovatív eszköznek a használata jelentős előrelépést tesz lehetővé a fogászati diagnosztika, tervezés és fogpótlások terén. Digitális fogászati innovációnk újabb eleme, az i600 szájscanner, pontos, gyors és kényelmes digitális lenyomatvételt biztosít, amely alapvetően megváltoztatja a hagyományos fogászati eljárásokat. Dr. Bánki Balázs, a rendelőnk fogorvosa, azért döntött a Medit i600 scanner mellett, mert ez az eszköz lehetővé teszi a páciensek számára a kényelmes és gyors lenyomatkészítést. A digitális lenyomatvétel során nincs szükség kellemetlen anyagok használatára, ami minimalizálja a páciensek diszkomfort érzését a kezelés alatt.

Miben más a digitális lenyomat, mint a hagyományos lenyomat?

A digitális lenyomatvétel jelentős előnyöket kínál a hagyományos módszerekhez képest, többek között:
  • Pontosság: A digitális orális scannerek, mint a Medit i600, rendkívül pontos lenyomatokat készítenek, amelyek minimálisra csökkentik a hibalehetőségeket. A digitális technológia lehetővé teszi az apró részletek és a szájüreg összetett struktúráinak precíz rögzítését.
  • Sebesség: A digitális lenyomatvétel sokkal gyorsabb, mint a hagyományos módszerek. A Medit i600 scanner például képes lehet a szájüreg teljes digitális képének elkészítésére néhány percen belül, ami jelentősen csökkenti a kezelési időt.
  • Kényelem: A páciensek számára kényelmesebb, mivel nincs szükség a kellemetlen ízű és állagú lenyomatvételi anyagokra. A scanner használata minimálisra csökkenti a páciens diszkomfortját.
  • Kezelési tervek és diagnózis: A nagy felbontású és részletgazdag képek lehetővé teszik a fogorvos számára, hogy alaposabban megvizsgálja a páciens szájüregét, pontosabb diagnózist készítsen, és hatékonyabban dolgozza ki a kezelési terveket.
  • Színazonosság: A digitális lenyomatok színhű ábrázolása lehetővé teszi a szín- és árnyalatmeghatározást is, ami különösen fontos a pótlások esztétikájának megfelelő illeszkedése szempontjából.
  • Integrálhatóság: A digitális lenyomatok könnyen integrálhatók a fogászati gyakorlatban használt szoftverekkel és digitális tervezőrendszerekkel, így elősegítve a gyors és hatékony munkafolyamatot a fogorvos és a fogtechnikus között.

Miért fontos a pontos diagnózis és a hatékony kezelés fogpótlás készítése esetén?

A Medit i600 által készített digitális lenyomatok segítségével dr. Bánki Balázs és csapata pontosabb diagnózist állíthat fel, és hatékonyabban tervezheti meg a kezeléseket. Ez a technológia lehetővé teszi számunkra, hogy 3D-s képeket készítsünk a fogakról és az ínyről, amelyek alapján a kezelések sikeressége is növekszik.

Hogyan segíti a Medit i600 a fogorvos és a fogtechnikus közötti együttműködést?

A Medit i600 scanner használata egyszerűsíti és gyorsítja a fogtechnikusokkal való kommunikációt is. Az előkészített fogakról készült digitális lenyomatokat azonnal megtekinthetik, és szükség esetén gyors visszajelzést adhatnak, ami segíti a kezelési folyamat hatékonyságát és elkerülhetővé teszi az esetleges későbbi korrekciókat.

Hogyan javítja a páciens és fogorvos közötti együttműködést a digitális lenyomatvétel?

A Kavics Dental rendelőben nagy hangsúlyt fektetünk a pácienscentrikus megközelítésre. A Medit i600 scannerrel készült digitális lenyomatok megtekinthetők a monitoron, ami lehetővé teszi a páciensek számára, hogy jobban megértsék a kezelési terveiket. Ez erősíti a bizalmat és az együttműködést dr. Bánki Balázs és a páciensek között, hozzájárulva a kezelések sikerességéhez. A Kavics Dental folyamatosan törekszik a legújabb fogászati innovációk bevezetésére és alkalmazására, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Büszkék vagyunk arra, hogy a II. kerület és környéke lakosságát digitális fogászati fejlesztéseinkkel és digitális lenyomatvétel lehetőségével tudjuk szolgálni. A Medit i600 orális scanner bevezetése kulcsfontosságú lépés ebben a folyamatban, mely nemcsak a diagnosztikai és kezelési folyamatokat teszi hatékonyabbá, hanem a páciens élményt is javítja.

Ezek a cikkek is érdekelhetik:

A fogorvosi témájú írásaink célja az, hogy a fogászattal kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre válaszokat adjunk egyszerű, közérthető formában. A weboldalon lehetnek tévedések, elírások, pontatlanságok, leegyszerűsítések. Minden esetben a kezelőorvos felelőssége Önt tájékoztatni a kezelés lehetőségeiről, és a kezelőorvosa szakmai véleménye az irányadó.

Ami a fogászati kezelését illeti…

Ha minket tisztel meg a bizalmával, itt tud időpontot kérni hozzánk:

Ha pedig máshova jár, és csak az információéhsége miatt látogatott el weboldalunkra: reméljük, tudtunk hasznos információval szolgálni. Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt kívánunk Önnek!